Футболен клуб “Балкан” (Банище) подари спортен екип на бившия национал Стилиян Петров, който гостува в село Ноевци

Българският футболист Стилиян Петров посети за първи път стадиона в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Бившият национал пристигна на стадиона, за да наблюдава изиграването на отложен мач между отборите на “Черногорец” (Ноевци) и “Балкан” (Банище), които от 2022 година играят в Лига Перник. Прочетете още по темата в публикацията: Детската сурвакарска група на Ноевци изненада Д. Бербатов и Ст. Петров на мач – СНИМКИ. Преди старта на футболната среща Стилиян Петров поздрави в съблекалните футболистите на двата отбора. В съблекалнята на гостите от брезнишкото село Банище голямото име в родния футбол получи подарък – спортен екип на “Балкан”.

Впечатленията на Стилиян Петров от стадиона в Ноевци са добри след първото му посещение на местния терен. “Ние следиме какво става в лигите. Подпомагаме, опитваме се тези отбори, които бяха неправомерно изключени и все още искат промяна, да им помогнем да играят футбол, да се наслаждават на футбола. И да се опитват да правят промяна в инфраструктурата и в селата и населените места, където искат да има футбол. Аз съм един от тези, които инициираше да подпомагаме тези хора да играят, да им дадем различен модел на първенства. Така че за мен е удоволствие за първи път да съм тук. Ще има много други посещения, така екипът ще има присъствие тук до края на сезона”, каза Стилиян Петров.

Виж също...

Loading...