Детската градина на Брезник ще събере учителската общност на кръгла маса “Да мислим екологично за бъдещето”, а през месец март ще проведе екологични седмици

През месец март детска градина “Брезица” в град Брезник ще проведе поредица от мероприятия, свързани с традиционната инициатива на детското заведение “Мост към добрината”, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на 2022 година читателите на Zapadno.com първи научиха, че през тази година акценти на “Мост към добрината” ще са еко съзнанието и толерантността. През месец март детската градина ще проведе еко седмици и еко дни, в които ще участват деца, родители и учители. По време на тематичните седмици и дни е запланувано да заработят еко работилници, в които ще се изработят сувенири и предмети за благотворителна кауза, която предстои да бъде уточнена. Предвиждат се още засаждане на дървета и билки, провеждане на открит урок в IV група на тема, свързана с опазването на природата, размяна на книги и дрехи и други инициативи за формиране на еко съзнание по толерантност, поясни за Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

През месец април детска градина “Брезица” предстои да проведе и кръгла маса под надслов “Да мислим екологично за бъдещето”. На форума ще бъдат поканени директори, учители и педагогически персонал от учебни и детски заведения в област Перник, както и представители на местната и държавна власт. Датата, часът и мястото са в процес на уточняване.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...