Какво е направил за Трънско като депутат водачът на листата на БСП-Перник за изборите на 2 април?

От няколко дни в публичното пространство се заговори за един от кандидатите на БСП от 14 многомандатен избирателен район-Перник за парламентарните избори на 2 април. Това е Борис Цветков от София, който има родословни корени от трънското село Филиповци, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес той и останалите кандидати за депутати се регистрираха в Районна избирателна комисия-Перник. На журналистически въпрос по какъв начин Борис Цветков е свързан с 14 многомандатен избирателен район-Перник, кандидатът отговори: “Аз мисля, че по всякакъв начин съм свързан. Първо майка ми и този род е от Филиповци, Трънско, махала “Почекайна”. Но през досегашния ми житейски път съм работил и дори съм отговарял в БСП за Пернишка област”, каза Борис Цветков. Кандидатът за депутат твърди, че посещава Филиповци един път на 2 – 3 месеца.

На предстоящите избори Цветков ще е водач на листата в Перник и сам съобщава във фейсбук, че ще бъде втори в листата на 24 избирателен район в столицата. Той вече е бил депутат от София в предишни български парламенти през 2021 и 2013 година. Това е причината в една от земляческите Фейсбук групи за Трънско да се заговори какво е направил той за този край като народен представител. Такъв въпрос му зададе и Zapadno.com. “Аз съм бил депутат 1 месец в 2021 година и то избран от софийски избирателен район и една година в 2013 година. Смея да твърдя точно в този период – 2013 година, който беше около една година – поставих въпроса помните тогава като премахнаха ефирните телевизии и хората не само от Трънско, от Трекляно останаха без достъп до телевизия. И тогава трябваше да се търсят компенсации, едни декодери и така нататък. Така че опитал съм се… Преведоха пари после и на Трекляно, и на Трън, като общини, и на други с този проблем. Има реални доказателства, че сме се опитвали и сме помагали. Доколко сме успявали – хората ще преценят. Ако считат, че са си заслужавали нашите усилия, ще ни подкрепят. Ако не, ще си търсят други представители и спасители”, каза Борис Цветков.

Цифровизацията в България е преходът от аналогова ефирна телевизия към цифрова такава. Тя се реализира през 2013 година, когато стартира излъчването на цифровата ефирна телевизия в България. Впоследствие са изключени аналоговите предаватели и ретранслатори за телевизионен сигнал, като в района на Трънско е имало няколко такива. Те са покривали територии в населените места около Знеполе, Ерул, Милкьовци и град Трън. В наши дни цифрова ефирна телевизия в Трънско има около общинския център Трън, където се приемат 5 национални телевизионни канала.

Виж също...

Loading...