Организират преместването на Общинската служба по земеделие в Трън, която ще се помещава в сградата до бившия строителен техникум

В момента се извършват действия по организация на преместването на Общинската служба по земеделие в Трън, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на земеделието.

Общинската служба по земеделие, която от години се намира в сградата на Районното полицейско управление в пограничния град, предстои да бъде преместена на нов адрес. За казуса с преместването на Общинска служба по земеделие-Трън читателите на Zapadno.com се запознаха в поредица от публикации през пролетта на тази година. Прочетете още по темата в публикациите: Земеделската служба на Трън ще остане в града, но ще се премести в друга сграда, поради необходимост от ремонт на полицията и Казусът с местенето на Службата по земеделие в Трън е започнал преди няколко години, но предлаганите места се оказали неподходящи.

През 2022 година Общински съвет-Трън даде разрешение на земеделската служба да бъде предоставена част от недвижим имот в град Трън, който е публична общинска собственост. Имотът представлява една преходна стая с площ 35 квадратни метра и три стаи с площ по 10 квадратни метра. Те се намират в в югоизточната част на първи етаж от триетажната сграда на улица “Александър Стамболийски“ № 27. В тази сграда се помещават общинското предприятие “Трънска гора” и Център за обществена подкрепа “Дъга”.

След окончателното преместване на Общинската служба по земеделие всички земеделски стопани и ползватели на административни услуги, в това число и медии ще бъдат уведомени своевременно, както и областният управител на област Перник и Министерството на земеделието, поясниха от пресцентъра на земеделското ведомство.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...