Брезничани слушаха с интерес бащата на хомеопатията в България д-р П. Найденов, който изнесе беседа в град Брезник

Бащата на хомеопатията в България, както се представи самият доктор Петър Найденов, изнесе беседа пред жители на град Брезник. Беседата се състоя в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, а сред присъстващите бяха заместник-кметовете на община Брезник, председателят на Общински съвет-Брезник, представители на местни организации и общественици, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на беседата доктор Петър Надейнов разказа как още в детска възраст е решил да се занимава с медицина. Докторът е работил в сферата на общата медицина от 1985 до 1993 година, но след това започва да се занимава с хомеопатия. Така вече 30 години той се е посветил на алтернативната медицина, като за тези десетилетия е успял да привлече и други негови колеги към хомеопатията. По време на увода специалистът по алтернативна медицина поясни, че антибиотикът не помага на детският организъм да е по-здрав. “Той временно подтиска или спира растежа на микробите и после като го пуснеш на градина детето същата работа. Те си ги прехвърлят едно на друго и после пак става така. Единственият вариант е подсилва имунната система на децата. Така че да могат да се справят. Тука има два вида заразни неща. Едното се казва “вирус”, а другото се казва “бактерия”. Срещу вирусите няма открити антибиотици. Знаете ли каква е ролята на вирусите? Човешкият генетичен материал е над 90 % идентичен с тези на кравата, на прасето, на други такива животни, че даже е много близко и до този на растенията. Защото всеки вирус взима парчета от човешката ДНК. Слага си я в своята ДНК и после отива и я инжектира в нещо друго. Така ние си разменяме непрекъснато генетичен материал благодарение на вирусите. Тяхната задача е тази. Но тъй като същевременно ние и боледуваме, вирусните инфекции са тези, които водят до така наречените мутации или промени в човешката генетика. Ако тези промени са добри се предават нататък по поколението. Ако не са – съответно по-лоши и всичко това се изчиства. Но когато човек е вирусна инфекция той не може да спре развитието на вирусите. Предлагат се няколко лекарства, които били противовирусни. Ако беше така нямаше да има СПИН. Щяха с тия лекарства да лекуват СПИН-а и всичките хора със СПИН да бъдат без СПИН. Другото нещо са бактериите, срещу които могат да се дават антибиотици. Антибиотиците временно им спират растежа за сметка на отслабването на самия организъм. И когато организма е по-слаб след известно време бактериите по-лесно го увреждат. Нещо повече. Ние имаме различни нива на здраве. Започваме от по-високото ниво и постепенно през живота си вървим надолу. Колкото повече по-надолу вървим, толкова повече ни нападат все по-тежки и по-тежки бакерии”, каза доктор Петър Найденов.

Много важно правило за доброто здраве е правилното хранене и то това с естествени продукти, които са по-близо до природата и далеч от тези, които се предлагат в търговската мрежа. Голяма част от храната, която се предлага в магазините е произведена с хербициди, пестициди и други химични елементи. “Разберете теоретично няма как човек да бъде здрав, ако той не се храни добре”, каза доктор Найденов. Холистичният лекар е готов да обори всеки професор или академик от Медицинска академия, че знае повече от него за правилно хранене и здраве.

Специалистът по хомеопатия разказа и за микроводораслите, които са на върха в хранителната верига на планената. Преди години в близост до дома на пророчицата баба Ванга в Рупите е функционирал изпитателна станция за водорасли към Българска академия на науките. Ръководител на тази станция е бил биологът професор Христо Дилов. “Баба Ванга му е казала: “Да знаеш Христо, че един ден от тия твоите водорасли ще се правят хапчета и ще изнасят за чужбина.” И точно така стана, защото доста време от там се изнасяха хапчета с водорасли за Япония. После се оказа, че в топлите страни е много по-лесно да се гледат и тук ние не можехме да дадем толкова конкурентна цена. Но аз съм ходил там лично, гледал съм, питал съм го. Беше изключително интересна и колоритна личност. Когато разбрах за тези водорасли аз изрових от цял свят каквото намерих като информация и написах една книга по въпроса. Казва се “Зелените лъчи на светлината”. От тази книга в България са се продали над 40 хиляди бройки. Много хора ми казват: “Докторе, аз вечерно време се приспивам с нея. Много ми е интересна и като нещо ме заболи, чета си там и си взимам по нещо. Тази книга за съжаление вече не се продава, защото фирмата, с която работим междувременно от Европейския съюз излязоха много строги разпоредби да се внимава какво се говори, да не би да се казва, че това нещо лекува каквото и да било. Само лекарствата лекуват. Толкова съм възмутен от това нещо, но както и да е. Казвам ви го това, за да знаете, че пред вас седи човек, който 30 години съм се посветил на това.”, разказа доктор Петър Найденов. Той изброй ползите от водораслите, като набавянето на енергия и по-добър имунитет са сред основните за човешкото тяло.

Виж също...

Loading...