Едно предприятие от община Брезник е одобрено за Националния план за възстановяване и устойчивост

Общо 4 са кандидатите от територията на община Брезник по процедури за Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на иновациите и растежа.

Един от кандидатите от Брезник е одобрен по процедура “Технологична модернизация”. Стойността на одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 350 000 лева. Другите трима кандидати от общината са кандидатствали по процедурата „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия”. Безвъзмездната финансова помощ за тези кандидати е в общ размер на 60 000 лева.

Процедурите от Националния план за възстановяване и устойчивост са насочени към микро, малки и средни предприятия. В края на 2022 година беше публикуван списък на предложените за финансиране предложения за изпълнение на инвестиции по процедурата за „Технологична модернизация“. В момента тече договарянето по тази процедура, поясниха от Министерство на иновациите и растежа.

На 22 февруари бяха оповестени и списъците с предложените за финансиране, и с резервите по процедурата за решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия. Компаниите ще имат възможността да закупуват софтуер за оптимизиране на управленските, производствените и логистичните процеси, както и да си осигурят по-добра информационна и киберсигурност. Със средствата ще могат да се покриват разходи за създаване на корпоративни уебсайтове, мобилни приложения, онлайн магазини, дигитален маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес анализи, онлайн обучения на служители и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за споделяне на информация. В зависимост от заявените нужди фирмите ще получат грантове между 3 000 лева и 20 000 лева, като няма да се налага съфинансиране, отбелязаха от министерството.

Виж също...

Loading...