Кои са кандидат-депутатите с корени от Брезнишко и Трънско от основни политически партии и коалиции от област Перник

Няколко кандидат-депутати от партии и коалиции от област Перник имат общо с общините Брезник или Трън. Повечето от тях вече сме ви представяли, но се появяват и нови лица, чиито родословни корени ги свързват с тези краища на страната, предаде репортер на Zapadno.com.

Третият в листата на партия “Има такъв народ” е Младен Младенов, който има родословни корени от Брезнишко. Баба му и майка му са от село Долни Романци, но през 70-те години на миналия век са се преместили да живеят в София. Младен Младенов се занимава със спортен мениджмънт, притежава сервизи в София и Перник и е завършил право в Института на МВР. За трети път той участва в кандидат-депутатска листа. В партията на Слави Трифонов е от 3 години. Това, за което трябва да се обърне внимание, е развитието на туризма в област Перник, смята той.

Симеон Гебов също е трети, но в листата на ДПС за област Перник. Роден е през 1993 година. Завършил е 164-та гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ в София. Завършил е висшето си образование в Нов български университет, където се е специализирал по счетоводство и одит, както и гражданска и корпоративна сигурност. Завършил е още едно висше по магистърска програма “Мениджмънт в електроенергетиката” в Техническия университет в София. Занимава се със счетоводство и контрол в кантора, в която работи с майка си. В Движението за права и свободи членува от 2021 година. Той е от Перник, но има родословни корени от Трънско и по-конкретно от село Долна Мелна, където е прекарал детските си години. От това село е неговата баба. За Трънския край може да говори много, тъй като му е на сърце. Това, което тревожи политикът е, че Долна Мелна се обезлюдява. Неговото мнение е, че Трънско е богат регион на разнообразна природа.

Наскоро представихме бившия депутат и настоящ водач на листата на БСП Борис Цветков, който има родословни корени от трънското село Филиповци. Прочетете още по темата в публикацията: Какво е направил за Трънско като депутат водачът на листата на БСП-Перник за изборите на 2 април?

Прочетете повече и за двамата бивши областни управители на Перник, които участват в листите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Претендентът от ГЕРБ е представен в публикацията: Кандидат-депутатът Е. Костадинов: В Садовик преминаха най-хубавите ми години, дядо ми винаги ме чакаше, а за Кирил Стоев сме писали в материала: Наследник на Владо Декьовския от Трънско е кандидат за депутат от коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”.

В колажа са използвани снимки от “Има такъв народ” – Перник и ДПС

Виж също...

Loading...