Наследник на Владо Декьовския от Трънско е кандидат за депутат от коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”

Бившият областен управител на област Перник Кирил Стоев се впуска в битката за място в парламента. Той е трети в листата с кандидат-депутати от област Перник на коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”, предаде репортер на Zapadno.com.

Листата на коалицията се регистрира часове преди крайния срок за вписване на кандидати в Районна избирателна комисия-Перник. Само един от претендентите има родословни корени от Трънско. Това е Кирил Стоев, който е от Радомир, но неговият прадядо е от трънското село Докьовци. На 9-годишна възраст прадядото на Стоев се е преместил от Докьовци в Радомир. “Дядо ми се казваше Владо. Владо Декьовски го знаят всички в Радомирско, поради факта, че е от село Докьовци. Неговите родители са от Докьовци и Пенкьовци”, каза за Zapadno.com Кирил Стоев.

Кандидат-депутатът смята, че на района, от който произлизат корените му, трябва да се обърне внимание в сферата на туризма. Своеобразен старт на своята кампания Стоев даде с послание във Фейсбук. В него се казва: “Преди малко повече от една година аз взех обмислено и трудно решение да се включа с двата крака в политиката. Тогава, това което ме водеше бе каузата да съм полезен!“

За победа на изборите тръгва с припомняне на своето верую: „Най-важната победа е да станеш и да останеш свестен човек“. А в заключение за третото си място в листата разсъждава така: „Дали е случайно или пък не, аз вярвам, че 3 е щастливото ми число, защото животът и Бог определиха да бъда баща на трите ми прекрасни деца. Те са моята житейска награда и най-голяма победа.“

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...