Температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 6 и 13 градуса, по-високите западни полета ще вали дъжд и сняг

В сряда ще се понижат температурите и по-високите западни полета ще вали дъжд и сняг. Следобед валежите ще спират, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 4 до -1 градус, в югозападните райони до 5 – 7 градуса. Предиобед над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, по планините в западните райони от мокър сняг. Следобед валежите ще спират. През нощта ще се задържи облачно с валежи в югазапдните райони.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, в югозападните райони до 13 градуса.

Времето в Европа

През следващите дни на последователни порции по-влажни въздушни маси ще обхващат западните и централни части от полуострова. Циклон, започващ своя живот над Северна Африка ще достигне до Гърция и нашата страна и ще донесе по-интенизвни валежи. Очертават се два центъра с по-съществени валежи – единият е Централното Средиземноморие, а другият е над Западна Русия, като там ще вали дъжд и сняг, а валежните зони ще достигат и до Украйна. По Средиземноморието валежите ще бъдат с летен хактер.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще вали в Югозападна България. В петък ще има значителна облачност, над западните и над южните райони ще вали дъжд и сняг. Следобед валежите ще спират. Следобед облаци от юг отново ще обхващат страната и през нощта, срещу събота, в западните райони отново ще завали мокър сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...