Над 40 ученици от община Брезник твориха за Освобождението на България и получиха пъзели с картина от залавянето на Васил Левски

43 ученици от двете училища в община Брезник бяха наградени за участието си в конкурса на тема „Освобождението на България“, предаде репортер на Zapadno.com.

Учениците се включиха със свои рисунки в конкурса, който се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник и Общински исторически музей-Брезник. Над 60 са творбите, които ученици от III до VI клас представят. Те ще бъдат изложени за общоградското честване на националния празник на България, което ще се проведе утре в народно читалище “Просвещение-1870”.

Децата бяха наградени в изложбена зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник. За своето участие те получиха грамоти и пъзели с картина на сцена от залавянето на Васил Левски. Наградите са осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...