Брезник на 145-годишнината от Освобождението на България: Тържествена програма с деца, ученици и самодейци в читалището – СНИМКИ

Деца, ученици и самодейци представиха тържествена програма в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” за 145 години от Освобождението на България от османско иго, предаде репортер на Zapadno.com.

На 3 март 1878 година е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя. Чрез този договор България продължава своята история като самостоятелна държава. Днес, 145 години след този акт, в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” се състоя концерт с участието на деца от детска градина “Брезица”, ученици от основно училище “Христо Смирненски” в Ноевци и средно училище “Васил Левски” в Брезник, както и самодейци от читалищната институция. На влизане в салона жители и гости на град Брезник имаха възможност да разгледат над 60 рисунки на тема “Освобождението на България”, нарисувани от 43 ученици от Брезнишко.

Преди началото на програмата представители на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Брезник внесе знамето на България. След като знамето бе изнесено на сцената прозвуча химнът на Република България. Приветствено слово към присъстващите прочете заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. По време на концерта прозвучаха патриотични песни, стихове и рецитали, изпълнени от деца, ученици и самодейци.

В знак на признателност на паметника на Васил Левски в центъра на града бяха поднесени венци и цветя от местни институции, общественици и граждани.

Разгледайте снимки от отбелязването на 145 години от Освобождението на България:

Виж също...

Loading...