Трън на 145-годишнината от Освобождението на България: Малките “Трънски ритми” обраха аплодисментите след танц под дъжда – СНИМКИ

Празничен  концерт по случай 145 години от Освобождението на България от османско иго беше представен в центъра на град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На 3 март 1878 година е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя. Чрез този договор България продължава своята история като самостоятелна държава. В чест на националния празник на страната ни пред трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” деца и ученици от пограничната община представиха рецитал за жители и гости на град Трън. Жители и гости на града наблюдаваха честването под шатри на площада или с чадъри в ръка, тъй като се редуваха валежи от дъжд и мокър сняг.

Програмата стартира с издигането на българския трибагреник под звуците на химна на Република България. Слово към трънчани прочете кметът на община Трън Цветислава Цветкова. След приветствието бе дадено начало на музикално-поетична програма, в която участваха деца от детска градина “Ален мак”, средно училище “Гео Милев”, двата състава към клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и Център за обществена подкрепа “Дъга”. Малките “Трънски ритми” обраха овациите на присъстващите след като танцуваха под дъжда. Много добре се представиха и деца и ученици с патриотични хореографии.

Разгледайте снимки от отбелязването на Освобождението на България:

Виж също...

Loading...