Г. Мирчев от “Черногорец” (Ноевци): Цялата борба си заслужава заради нашите деца, нашето време във футбола отмина

“Цялата тази борба си заслужава заради нашите деца, защото ние се борим за тях. Нашето време във футбола, както се казва, отдавна отмина. Но сега се борим за бъдещето на децата”, каза Георги Мирчев от футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) в отговор на журналистически въпрос.

От миналата година футболен клуб “Черногорец”, заедно с още 6 отбора от област Перник, се състезават в Лига Перник. Първенството беше сформирано след като част от отборите в региона бяха изключени от редиците на Българския футболен съюз. Впоследствие някои отбори бяха върнати като членове на футболния съюз, а други продължиха да играят в сформираните Лига Перник и Лига Монтана. Така футболните клубове в двете лиги се обявиха, че желаят промяна в родния футбол. “Това, което се случва в Българския футболен съюз и в българския футбол, сами виждате – никакви класирания на големи форуми, в Първа лига играят само чужденци, няма българи. Въобще катастрофа е отвсякъде”, каза Георги Мирчев.

Професионални футболисти са започнали кариерата си от футболен клуб “Черногорец”, като дори в момента в Първа лига играе бивш черногорец. “Навсякъде в държавите голяма част от футболистите тръгват именно от аматьорския футбол. Тук аматьорският футбол е едва ли не съсипан и оставен да бъде спонсор на Българския футболен съюз. Благодарение на нашата борба някои от таксите вече отпаднаха и по този начин се облекчиха клубовете, които останаха да играят в първенството”, каза още футболният човек от Ноевци Георги Мирчев.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...