Конски Великден в Бегуновци: Стотици изпълниха ливадите край селото – СНИМКИ

Около 10 коня са записани за участие в кушиите за Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци, предаде репортер на Zapadno.com.

Стотици зрители за състезанията с коне се събраха около ливадите край бившето ТКЗС на селото. Тази година организацията по отбелязването на празника е още по-сериозна от миналата година. Сред официалните гости на събитието е заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Богата ще е програмата за Тодоровден в Бегуновци. Участие в нея ще вземат народната певица Валерия Момчилова, гайдарят Венцислав Андонов, школа по средновековни бойни умения “Вълкашин” и сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции “Авитохол”. Водещ на програмата е пернишкият музикант Иван Николов-Джовани.

Около местата за провеждането на кушиите са разположени демонстрации на средновековни оръжия, сечива, кухня и други елементи от времето на средните векове. По-късно посетители ще могат да дегустират средновековната кухня, която се намира около шатрата с колоните. Има няколко места със скари и палачинки.

В състезанията ще участват коне с ездачи от Брезнишко, Трън и други райони на област Перник. За най-добрите са предвидени награди, осигурени от земеделски производители от община Брезник.

Разгледайте снимки от началото на отбелязването на Тодоровден в село Бегуновци:

Виж също...

Loading...