Най-добрите на състезанията в Бегуновци: Конете на трънчанка и брезничанин се класираха на първите места

Конете Хугър, Вихър, Ниагара, Дени, Лори и Тито показаха най-добри резултати на състезанията за Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци, предаде репортер на Zapadno.com.

10 коня с ездачи от област Перник се състезаваха на ливадите край селото. Състезанията се проведоха в две категории “Надбягване” и “Надтегляне”. Стотици бяха зрителите от Брезнишко и други краища на областта, които наблюдаваха кушиите. За доброто настроение на присъстващите беше организирана богата и разнообразна програма. Прочетете още по темата в публикациите: Конски Великден в Бегуновци: Стотици изпълниха ливадите край селото – СНИМКИ и На ливадите край Бегуновци: Средновековна храна и бойни умения от Средновековието – ВИДЕО+СНИМКИ.

В надбягаването най-добър се оказа конят Хугър на Беатрис Данчева от трънското село Глоговица, а в надтеглянето най-силен беше конят Дени на Петър Славчев от град Брезник, поясни за Zapadno.com кметският наместник на село Бегуновци Станко Пергелов. Резултатите от класирането са следните:

Надбягване

I място – кон Хугър на Беатрис Данчева от село Глоговица

II място -кон Вихър на Светльо Любомиров от село Ребро

III място – кон Ниагара на Петър Ганев от Режанци

Надтегляне

I място – кон Дени на Петър Славчев от Брезник

II място – кон Лори на Славян Седефчев от Брезник

III място – кон Тито на Олег Илиев от Непразненци

Победителите печелят купи, медали и парични награди. За конете е осигурен овес. Наградите са подсигурени от земеделските производители Росен Огнянов, Борислав Захариев, Георги Димитров, Гроздан Павлов, ферма “Агрива” и Община Брезник.
Снимки: Даниела Аризанова

Виж също...

Loading...