Беатрис Данчева от Трънско: Водачът и конят трябва да са прекарали много време заедно, за да има доверие животното

20-годишната Беатрис Данчева от трънското село Глоговица обича конете още от ранна детска възраст. С нейния кон Хугър са участвали на състезания в област Перник и Софийско, на които са печелили призови места, предаде репортер на Zapadno.com.

Младото момиче се занимава с коне от 10-годишна възраст. “Първо баща ми ми купи малко конче. Свикнах с него. После си взех него от малък (бел. ред. конят Хугър). И така израснахме заедно”, сподели Беатрис Данчева. Добрите резултати са плод на опознаване и доверие между човека и коня, смята тя. “Водачът и коня трябва да са прекарали много време заедно в тренировки, за да има доверие самият кон. Трябва да си имат доверие”, каза Беатрис.

Вчера Беатрис Данчева и конят Хугър участваха в състезания за Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци. На кушиите тя и нейният кон бяха една от атракциите за зрителите. Освен това тя и конят и Хугър се класираха на първо място в категорията за надбягвания с коне. Прочетете още по темата в публикацията: Най-добрите на състезанията в Бегуновци: Конете на трънчанка и брезничанин се класираха на първите места.

Виж също...

Loading...