Значителна, но разкъсана облачност ще преобладава в неделя над страната, максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса

В неделя, 5 март, над страната ще има значителна, но разкъсана облачност. Очакват се превалявания в Родопите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 5 до 1 градус. Предиобед над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг, по планините в западните и централните райони – от мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 километра в час, с тенденция за временно усилване. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от запад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

Времето в Европа

Валежите ще бъдат често явление в южните части от Балканския полуостров. По-хладните и влажни въздушни маси са обхванали Румъния и България. Границата с по-топлия въздух, преместващ се от юг, минава през Северна Гърция. Валежите над Русия ще отслабват, а на юг зоните с по-съществени валежи ще бъдат над Егейско море и Източното Средиземноморие.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник ще има повече слънчеви часове. Във вторник следобед ще се заоблачи. В сряда ще бъде ветровито със значителна облачност и слаби валежи от дъжд в следобедните часове. В четвъртък след временно разкъсване на облачността следобед от запад нова облачна вълна ще донесе дъждове в Добруджа. В петък ще се заоблачи от запад, с валежи през нощта, срещу събота.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...