Огнеборецът към пожарната в Трън Радослав Василев и негов колега от службата в Радомир са предложени за отличие на Община Перник

Двама пожарникари към Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник са предложени за награждаване с почетна значка на Община Перник. Единият от пожарникарите е служител на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън, научи Zapadno.com.

През месец февруари тази година водачът на специален автомобил в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън Радослав Василев и старши пожарникар в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Радомир Мартин Никифоров бяха част от групата огнеборци от България, които участваха в спасителни операции след разрушителното земетресение между Турция и Сирия. Какво сподели пожарникарят от службата в Трън след завръщането си в България можете да прочетете в публикацията: Пожарникар от Трън след завръщането си от Турция: Бедствието е в големи размери, цели села са изравнени със земята.

Двамата огнеборци са предожени за награждаване с почетна значка на Община Перник. Предложението идва от група общински съветници в Общински съвет-Перник. В докладната съветниците се мотивират, че пожарникарите са се включили в екипа от България като доброволци. Решението за награждаването ще бъде взето утре, 7 март, на сесия на Общинския съвет.

Кадър: канал “Струма”

Виж също...

Loading...