“Черешката на тортата” в детската градина на Брезник: Деца и родители приготвяха заедно сандвичи в началото на зелените седмици през март

Стартираха зелените седмици в брезнишката детска градина “Брезица” в Брезник. Първата инициатива по време на тематичните седмици е с наименование “Черешката на тортата” и е част от проект “Екосъзнание и екотолерантност в ДГ “Брезица”, съобщи директорът на детското заведение Емилия Алексова.

През месец март ще се проведат екологични седмици, в които ще участват деца, родители и учители. По време на тези седмици ще се провеждат разнообразни инициативи с цел формиране на еко съзнание по толерантност в децата. Те са част от традиционната инициатива на детското заведение “Мост към добрината”.

В началото на зелените седмици деца и родители приготвиха сандвичи по време на инициативата “Черешката на тортата”, както участниците в българското кулинарно риалити показват своите кулинарни умения. Основните продукти в сандвичите зеленчуци, тъй като идеята е да насочва вниманието на децата и техните родители към хранене с еко и био продукти.

Темата за екологията ще бъде акцент и на кръгла маса, която детската градина предвижда да организира през месец април. Прочетете още по темата в публикацията: Детската градина на Брезник ще събере учителската общност на кръгла маса “Да мислим екологично за бъдещето”, а през месец март ще проведе екологични седмици.

Снимка: Емилия Алексова

Виж също...

Loading...