Ваня Василева от Общинския исторически музей в Брезник посреща в кабинета си с уютен кът, който аранжира според празниците

Топлина и уют са първите асоциации, които всеки може да си направи щом прекрачи прага на работния кабинет на уредника в Общински исторически музей-Брезник Ваня Василева, видя човек на Zapadno.com.

Кабинетът на един от служителите в музейната институция на Граово се отличава от тези, които са със стандартното за такъв тип работни стаи обзавеждане – бюро, компютри и други техника, столове за посетители, календар и шкаф с документи. Това е работното място на Ваня Василева, което се намира в сграда “Военен клуб” към музея. При посещение в кабинета още от вратата впечатление прави малко бюро с разноцветни елементи – поздравителни картички за лични празници, сувенири, покривка с народни мотиви и бонбониера с изобразена роза.

Всичките тези елементи са допълнени от временни такива, които според празника (Рождество Христово, Баба Марта, Великден или друг) се сменят. Така например наскоро отбелязахме Баба Марта и на бюрото се открояват мартеница-щъркел, символите на празника Пижо и Пенда, мартенска кошничка и мартеница-пръстен.

Друг интересен предмет е фигура на музикант с духов инструмент, изработена от метални елементи – гайки, винтове и други. Този сувенир е подарък от колеги на Ваня Василева от БДЖ, където е работила преди музея.

Колегите на уредника в музея са възхитени от уютния кът, който е първото нещо в стаята, което предизвиква впечатление. Ваня Василева е украсила и коридора на втория етаж на музейната сграда с картина с красива рамка. Идеята на служителя на Общинския исторически музей е да разкрасява пространството, в което историята от района е в своя дом.

По случай международния ден на жената и Деня на майката – 8 март, информационният сайт Zapadno.com поздравява всички жени и майки в Брезнишко, Трънско, останалите общини в област Перник и България. Взимайте примера на Ваня Василева и правете околния свят още по-красив!

Виж също...

Loading...