На 8 март времето ще бъде ветровито със значителна облачност, която около обяд на запад бързо ще намалее

В сряда ще бъде ветровито със значителна облачност и слаби валежи от дъжд в следобедните часове на юг от Бургас, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 9 до 4 градуса, по Черноморието до 7 – 9 градуса. Предиобед облаците ще бъдат разкъсани, повече над западните райони. Следобед етажна облачност ще достигне и до Черноморското ни крайбрежие.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, в района на Русе до 22 градуса, по Черноморското крайбрежие до 19 – 20 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане над Балканите ще отслабва и ще дава зелена светлина на бързо преминаващи атмосферни смущения от запад на изток над България. Облачна вълна от океана ще обхваща западните територии от континента. В Прибалтика, Беларус и в западните части от Русия ще вали мокър сняг. Около Северно море и западноеврпейските страни ще валят дъждове, придружени от силни поривисти ветрове.

Времето през следващите дни

В четвъртък след временно разкъсвани на облачността. Следобед от запад нова облачна вълна ще донесе слаби дъждове в западните и централни части от страната. В петък ще се заоблачи от запад, с дъждове следобед с количества 8 – 12 литра на квадратен метър. В събота нова облачна вълна от запад ще донесе валежи. През нощта, срещу неделя в Предбалкана и в планините дъждът ще премине временно в сняг. В неделя ще се понижат температурите, ще превалява главно в източните части от страната. В Стара планина и в Родопите ще вали мокър и тежък сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...