Ръководството на училището в Брезник има идея алеята с дърветата да бъде обособена като централен вход на училищния двор

Алеята с дърветата, подредени в редица в двора на средно училище “Васил Левски” в град Брезник, да бъде обособена като централен вход. Тази идея има ръководството на учебното заведение, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро санираната фасада на училищната сграда придоби още по-красив вид с надпис, изработен от шрифт с почерка на Васил Левски. Под този надпис се намира и главният вход на сградата, в която учат стотици ученици. Пред входа е изградена алея с дървета, която води към част от оградата на училищния двор. Централният вход за двора е откъм кръстовището на улиците “Александър Филипов” и “Ангел Коцелянов”. Амбицията на училищното ръководство е централният вход за двора да преминава през алеята.

“Имам намерение, стига разбира се да получа подкрепата и на господин Узунов, самата алея да стане централен вход на училището. Това да е една голяма алея, която да бъде аранжирана по подходящия начин. Да се направи един хубав портал като официален вход на училището, където в края да грее надписа. Вероятно на един по-късен етап ще бъде реализирана идеята след като уточним всички подробности. Там е международен път и с АПИ трябва да се мине процедура”, каза директорът на училището Лина Симеонова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...