Времето ще захладнее, но валежите спират и в неделя ще бъде слънчево

В неделя ще има захлаждане на времето, но валежите в страната ще спират, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 4 до 0 градуса, в Добруджа и отрицателни – до минус 1 градус. Предиобед над източните райони ще има облаци, а на запад ще бъде слънчево. Следобед ще има слънце и над Черноморието.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, по Черноморското крайбрежие до 9 – 12 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите валежите са вече история. Силният западен вятър подгони дъждовните облаци на изток и над балканските страни ще има повече слънце. Над континента по-интензивни валежи се очакват в Русия, страните около Алпите и в Източното Средиземноморие.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник сутринта ще бъде студено като по високите западни полета температурите ще бъдат отрицателни. През деня ще бъде слънчево с температури до 14 – 19 градуса. В сряда се очакват валежи, по-интензивни в южните райони. В четвъртък ще превалява главно в източните райони, в планините ще превали за кратко мокър сняг. В петък след хладното утро температурите ще се повишават и в крайните южни райони ще достигат 13 – 14 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...