В следобедните часове на 15 март от запад ще започнат валежи, максималните температури ще бъдат от 13 до 17 градуса

В сряда се очакват валежи, по-интензивни в южните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 5 до плюс 0 градуса, по Черноморието до 3 – 4 градуса. През деня от запад облаците ще се уплътняват. Следобед от запад ще започнат валежи, които през нощта ще достигат Черноморието. Защитени от валежите ще бъдат крайните североизточни райони. През нощта, срещу четвъртък, по-студен въздух ще обхване страната, в планините ще превали мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб от изток, следобед от северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от юг-югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, в северозападните райони и по Черноморското крайбрежие до 9 – 11 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите от запад ще се пренася по-хладен и влажен въздух. Над България въздушните потоци се засрещат и се създава валежна обстановка, с по-интензивни дъждове в южните части от нашата страна.
Над континента по-интензивни валежи със силни ветрове се очакват на Британските острови и в Русия, където ще вали дъжд и пролетен мокър сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще превалява главно в северните райони, в Предбалкана и в планините ще превали за кратко мокър сняг. В петък след хладното утро и валежите в източните райони, облаците ще се разкъсват, температулите ще се повишават и в крайните южни райони ще достигат 12 – 13 градуса. В западните райони следобед ще превали за кратко по вторичен студен фронт. В събота и в неделя ще има разкъсани облаци и температури до 14 – 15 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...