Учениците от основните и средните училища в област Перник могат да се включат в конкурса “Обичам гората и нейните обитатели“

Конкурс за рисунка на тема “Обичам гората и нейните обитатели“ обявиха от Регионална дирекция по горите-Кюстендил. Конкурсът е посветен на предстоящата „Седмица на гората 2023 година“, която ще се проведе от 3 до 9 април и има за цел да даде възможност на ученици от основните и средни училища на територията на областите Перник и Кюстендил да проявят въображение и да представят своята визия за  красотата на българската гора и нейните обитатели, съобщиха от дирекцията.

Конкурсът се провежда в три възрастови групи: I група – ученици от 1 до 4 клас включително; II група – ученици от 5 до 8 клас включително; III група – ученици от 9 до 12 клас включително. Рисунките трябва да отговарят на темата на конкурса, а при рисуването да се използва креативност и оригиналност на идеята. Форматът на творбите трябва да бъде А4. Всеки участник може да участва с до 3 рисунки. В конкурса няма ограничение за техниката и материалите.

Участниците могат да изпратят рисунките си по поща или лично на адреса на офиса на Регионална дирекция по горите-Кюстендил за област Перник, който е: град Перник, Синдикален дом, площад „Кракра” 1, етаж 6, стая 609.

Всяка творба трябва да бъде придружена с четливо написани трите имена на автора, класа и училището, в което учи и телефон за връзка. Крайният срок за изпращане на материалите за конкурса е до 30 март. Рисунките ще бъдат журирани от компетентно жури, като най-добрите идеи ще бъдат отличени с  предметни награди.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...