За икономически неактивните лица в Трън ще се организира среща на площада, която да ги мотивира за пазара на труда

Информационна среща за икономически неактивните лица в община Трън ще се проведе през следващата седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Срещата ще е част от национална информационна кампания за популяризиране възможностите на проект „Започвам работа” – Компонент 1 „Активиране”. „ДА РАБОТИШ (Е) ЯКО!” е надсловът на събитието, което се организира от Агенция по заетостта и дирекция “Бюро по труда”-Перник. На 24 март на площада в град Трън безработни или лица, които не се обучават, ще могат да научат повече за възможностите, които пазарът на труда предлага.

В близо 140 населени места на страната ще се проведат такива информационни срещи. Те ще имат за цел да мотивират за активно поведение на пазара на труда икономически неактивните лица, независимо от тяхната възраст. В рамките на дейностите по проекта експертите на Агенцията ще търсят нестандартни подходи, за да достигнат до потенциалните участници. Събитията ще бъдат насочени към стимулиране активността за търсене на работа и към информиране за разнообразните възможности за подкрепа за трудова реализация. Така хората, които не работят и не се обучават, ще могат да се запознаят с актуалните работни позиции в техните региони, както и с възможностите за обучение по професия или за придобиване на ключови умения, поясниха от Агенция по заетостта.

Виж също...

Loading...