Шефът на спешните линейки в региона: Медиците в Трън полагат максимални грижи, за да осигурят качествено здравно обслужване на трънчани

На 259 повиквания на спешния телефон 112 са се отзовали през изминалата седмица екипите на Центъра за спешна медицинска помощ, което с 6 по-малко от предходната. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в региона през миналата седмица са извършени общо 166 амбулаторни прегледа, което е с 27 повече в сравнение с предходната, пише вестник “Съперник”.

Продължават да са най-много амбулаторните прегледи в Трън – 56 и са най-много, в сравнение с останалите филиали на Центъра за спешна медицинска помощ в областта. Линейките на спешния център са транспортирали миналата седмица 101, което е с 4 повече от предходната седмица. Сред пациентите няма такива със съмнение за коронавирус. Добрата новина е, че и през изминалата седмица във филиалите на спешния център не е установен нито един пациент с коронавирус. Това информира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ доктор Валери Симеонов.

“От анализа, който правим за изминалата седмица, става ясно, че имаме увеличение на амбулаторните прегледи. От тях над 1/3 са извършени в Трън. След напускането на втория общопрактикуващ лекар на Трън, се оказа, че Центърът за спешна медицинска помощ се превърна в своеобразна поликлиника за пограничния град, на която разчитат жителите от общината. Нашите медици полагат максимални грижи да осигурят качествено здравно обслужване на трънчани, но това не решава проблема с липсата на още поне един личен лекар там”, каза пред печатното издание директорът на Центъра за спешна медицинска помощ доктор Валери Симеонов.

Виж също...

Loading...