Полицейска акция в област Перник: 10 контролно-пропускателни пункта на възлови места в региона проверяват шофьори – СНИМКИ

Специализирана полицейска операция се провежда в Пернишка област, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на Областна дирекция на МВР-Перник. В операцията са включени сили на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно-пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Към 11:00 часа са проверени 27 моторни превозни средства и 31 лица.

Снимки: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...