След хладното утро в петък температурите ще се повишат, следобед над Западна България ще има слънчеви часове


В петък след хладното утро и валежите в централните райони, облаците ще се разкъсват. Най-късно ще спират в югозападните части. Температурите ще се повишават и в крайните южни райони ще достигат 12 – 13 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 5 до плюс 0 градуса, в западните високи полета отрицателни от минус 1 до 0 градуса. Облачността от запад на изток ще намалява, като значителна ще се задържи по Черноморието. Сутринта ще превалява над източните и западните райони. Предиобед валежите ще спират най-късно в югозападните части. Следобед над Западна България ще има слънчеви часове.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, в района на Сандански до 13 градуса, по Черноморското крайбрежие до 9 – 11 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...