На запад ще е слънчево в неделния ден, максималните температури за страната ще бъдат от 11 до 18 градуса

В неделя в източните райони валежите ще спират. През деня на запад ще бъде слънчево, а на изток ще има облаци, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутрешните температури в страната са бъдат от плюс 4 до минус 2 градуса, по Черноморието до 5 – 7 градуса. Облачността над страната ще намалява до слънчево.

Вятърът ще бъде слаб предиобед от запад, а следобед от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от североизток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, в района на Сандански до 17 – 18 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10 – 14 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите въдушната маса се стабилизира. Хладният въздух бавно ще се затопля. Над континента по-интензивни валежи от дъжд със силни ветрове се очакват на Британските острови и в страните около Северно море.

Времето през следващите дни

В понеделник температурите ще минават 15-градусовата температурна бариера. Астрономическата пролет настъпва късно вечерта, срещу вторник, в 23 часа. Във вторник астрономическата и метеорологичната пролет ще бъдат в активно действие. Ще се задържи топло за сезона. Следобед ще се заоблачи, без валежи. В сряда и в четвъртък ще вали пролетен дъжд, по-съществено в Западна България. В петък от запад бързо ще преминат облаци, по плътни над северните райони, без валежи.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...