Членовете на секционните избирателни комисии в Брезнишко ще бъдат обучавани в два поредни дни, а тези в Трънско – на пазарния за града ден

Районната избирателна комисия в Перник е изготвила график за обучението на членовете на секционните избирателни комисии за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април. Обучението на членовете на секционните избирателни комисии в област Перник ще се проведе в периода от 23 до 28 март на място по общини, съобщиха за Zapadno.com от Районна избирателна комисия-Перник.

В община Трън обучението е насрочено за 24 март от 11:00 часа в народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ в град Трън. В община Брезник членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат разделени на по две групи. Членовете в Брезник ще бъдат обучавани на 24 март от 17:00 часа и на 25 март от 12:00 часа в народно читалище „Просвещение-1870“ в град Брезник.

От Районна избирателна комисия-Перник призовават всички представители на секционните избирателни комисии да се включат в организираните обучения за предстоящия вот през април. Според последните промени в Изборния кодекс този път избирателят ще избира как да гласува – с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване.

Подготовката за произвеждането на избори в Районна избирателна комисия-Перник тече нормално, съобразно одобрената с решение на Централна избирателна комисия хронограма.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...