Зелените седмици в детската градина на Брезник въодушевиха десетки семейства – СНИМКИ

Зелените седмици в детска градина “Брезица” в град Брезник продължават, съобщи за Zapadno.com директорът на детското заведение Емилия Алексова.

Тематичните седмици стартираха в началото на месец март и са проекта “Екосъзнание и екотолерантност в ДГ “Брезица”. По линия на този проект се провеждат различни инициативи, които пък са под шапката на “Мост към добрината” – традиционната и дългогодишна инициатива на “Брезица”.

В работилниците по време на тематичните седмици бяха приготвяни сандвичи с основни съставки био продукти, изработвани торби от плат, които да заменят найлоновите, разделно събирани отпадъци, изработвани и поставяни къщички за птици в двора на детската градина, засаждани декоративни храсти в двора на подготвителната група и полагани грижи за домашни любимци и растения. В инициативите се включват деца с техните родители, а засаждането на декоративни храсти е подпомогнато и от “Държавно горско стопанство-Брезник”.

До края на месеца са преведени още мероприятия, свързани с проекта. Сред тях са размяна на детски играчки, поход в планината и други.

По проекта “Екосъзнание и екотолерантност в ДГ “Брезица” се провежда и друга интересна инициатива. Всяка група с деца си има свой талисман – плюшено животинче. Чрез специално създадени за всяка група вайбър групи се тегли жребий, който определя в дома на кое дете ще гостува талисманът. По време на почивните дни плюшеното животинче е на гости в дома на детето и неговите родители. Условието е по време на гостуването семейството и техния гостенин да участват в почистване, засаждане или друга дейност, свързана с екосъзнанието. Това трябва да бъде заснето на снимки, които се прилагат в дневник на подготвителната група, поясни директорът на детската градина Емилия Алексова.

Разгледайте снимки на част от последните инициативи, свързани с проекта в детската градина:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Емилия Алексова

Виж също...

Loading...