На 22 март се очакват пролетни дъждове, по-съществени в Западна България и следобед в Източните Родопи

В сряда ще вали пролетен дъжд, по-съществено в Южна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 9 до плюс 4 градуса, по Черноморието до 5 – 6 градуса. През деня краткотрайните дъждове ще бъдат често явление, като най-слаби ще бъдат преваляванията в крайните северозападни райони. По-съществени валежи се очакват в Западна България и следобед в Източните Родопи.

Вятърът ще бъде слаб от север със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от север-северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 9 до 15 градуса, по Черноморското крайбрежие от 9 до 10 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите бързо ще преминават от запад на изток облачни системи, а краткотрайните валежи ще бъдат често явление. Ще се задържи топло. Западна и Централна Европа са обхванати от облаци с валежи. Над континента по-интензивни валежи от дъжд със силни ветрове се очакват на Британските острови, в Италия и в страните около Алпите. В Прибалтика ще вали дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък предиобед ще има превалявания по Черноморието, а следобед ще е слънчево. В петък от запад бързо ще преминат облаци, по-плътни над северните райони, но ще е без валежи. В събота се очакват краткотрайни валежи. В неделя ще има повече слънце. През следващите дни чувствително ще се затопля. В Южна България показанията на термометрите ще надвишават 25 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...