Търговски обекти и заведения в общините Брезник и Трън са проверени от инспектори по храните, но не са установени нарушения

От началото на месец март инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните-Перник са извършили 10 проверки в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене в общините Брезник и Трън, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

При извършените проверки в двете общини няма констатирани несъответствия. Извършени са също така 3 проверки в обекти за производство на храни от животински и неживотински произход. За установено несъответствие е съставено едно предписание, за извършване на ремонтни дейности, добавиха от Българска агенция по безопасност на храните.

Миналата седмица по време на официалния контрол в цялата страна, инспектори от Българска агенция по безопасност на храните са извършили общо 2 438 проверки в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене. Проверките са по планов контрол, по сигнали и жалби, тематични, както и проверки на кухненски блокове на детски градини и млечни кухни.

Вследствие на инспекциите в цялата страна са издадени общо 41 акта за административно нарушение и 151 предписания. Преустановена е дейността на 2 обекта заради несъответствия в хигиенното състояние.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...