Община Брезник е готова за изборите, администрацията на Трън изчаква решения за помещения и лица с КОВИД

Общините Брезник и Трън са готови за провеждането на парламентарните избори на 2 април. Това стана ясно по време на среща между институции за организацията на изборния процес в област Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Утре и вдругиден в читалището на Брезник ще се проведат обученията на членовете на секционните избирателни комисии. В петък от 17 часа ще е обучението, а в събота то ще е от 12 часа. Две са датите за обучения на членовете в община Брезник с цел да им бъде по-удобно с оглед на основната им работа, поясни секретарят на община Брезник Иванна Венева. “Въпреки всички предизвикателства успяхме да създадем необходимата подготовка и добра организация”, каза още Иванна Венева. На срещата тя зададе въпрос относно размера, вида и формата на параваните за гласуване.

В петъчния ден в читалището на Трън ще се проведе обучението на членовете на секционните избирателни комисии. Общинската администрация в Трън е готова за изборите на 2 април, отбеляза секретарят на община Трън Станислава Алексиева. “Остават за обявяване заповедите на кмета относно определяне на помещението, в което след изборите ще се приберат останалите книжа и материали. Изчакваме отделно решение на ЦИК, с което ще се разреши да се ползват помещения, в които се съхраняват книжа и материали от предходи избори. Ще има подвижна секционна избирателна комисия. Изчакваме също и решение на ЦИК за лицата с КОВИД, защото последните един – два дни чета в медиите, че се увеличава заболеваемостта от КОВИД. Най-вероятно ще искаме съдействие от РЗИ за осигуряване на облекла, ако ПСИК обслужва поставени под карантина лица”, каза Станислава Алексиева. Секретарят на община Трън добави, че администрацията няма проблеми и обходите на секциите са извършени.

Виж също...

Loading...