Държавните горски стопанства в Брезник и Трън ще отбележат “Седмицата на гората” със залесявания, отдаване на почит на лесовъди и други дейности

С поредица от инициативи държавните горски стопанства в Брезник и Трън ще отбележат “Седмица на гората”, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Седмицата на гората ще се проведе в периода 3 – 9 април. Тази година инициативата ще бъде отбелязана в страната за 98-ми път. Залесяване, почистване и други дейности са предвидени да се извършат в общините Брезник и Трън през тематичната седмица.

В периода 3 – 9 април “Държавно горско стопанство-Брезник” ще извърши залесяване на фиданки в района на лесопарк „Бърдото“. В горския разсадник “Старият яз” ще бъдат поднасени венци и цветя на паметника на лесовъда инженер Стамен Димитров. Териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие ще предостави фиданки за залесяване на учреждения на територията на община Брезник.

В “Седмицата на гората” ‘2023 “Държавно горско стопанство-Трън” ще поднесе цветя на паметника на лесовъда инженер Яким Тошков. Предвидено е почистване на двора на държавното горско стопанство и залесяване. Ще се проведе и изложба на тематични рисунки.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...