Мобилен оператор иска да изгради станция на покрива на читалището в Трън срещу 877 лева месечен наем към Общината

Предоставяне под наем на 30 квадратни метра от покривното пространство на сградата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън ще бъде разглеждано от трънските общински съветници на предстоящо заседание, съобщиха от Общинския съвет.

Кметът на Трън Цветислава Цветкова е уведомила общинските съветници, че в общинската администрация е постъпило писмо от управителя на „А1 Тауърс България“ ЕООД за право на ползване на площи от покрива на триетажната сграда за култура и изкуство, находяща се улица “Георги Димитров“ № 1 за изграждане на нова приемо-предавателна станция. Предложението на кмета е наемът за предоставянето на част от покрива да бъде в размер на 877 лева месечно.

Мобилният оператор предвижда монтиране на приемо-предавателна станция, представляваща мачта с височина до 10 метра и 50 сантиметра с антени, която да бъде поставена на най-високата част от покрива на сградата. От северната страна на покрива на сградата на кота се предвижда да бъдат инсталирани метални рамки-плинтове, на които да се разположат телекомуникационни шкафове, за използване на обслужващото антенните устройства оборудване, както и фидерно трасе, което да свързва антените с оборудването с „А1 Тауърс България“.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...