От неделя ще захладнее, а през следващата седмица времето ще бъде променливо

В неделя ще има повече слънце, но ще захладнее, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната ще бъдат от плюс 13 до плюс 7 градуса, по Черноморието до 8 – 10 градуса. Сутринта ще има разкъсана облачност над западните райони, а на изток ще превалява. През деня от запад облачността ще намалява, до слънчево.

Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от запад-северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса, по Черноморското крайбрежие от 19 до 22 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите бързо ще преминават от запад на изток облачни системи, а краткотрайните валежи ще бъдат често явление. Ще се задържи сравнително топло, а в неделя ще захладнее. Над Западна и над Централна Европа по-интензивни валежи от дъжд със силни ветрове се очакват в Източна Франция, Германия и в Западна Украйна. В прибалтика и в западните части от Русия ще вали дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В неделя ще има повече слънце, ще захладнее. В понеделник следобед се задават нови валежи. Във вторник ще превалява в Източна България. Ще захладнее като в неселените места температурите ще достигат 6 – 12 градуса, по планините ще превали мокър сняг. В сряда сутринта ще бъде студено, а по-късно ще има повече слънце. По високите западни полета има условия за слани. В четвъртък нова порция влажен и топъл въздух от запад ще донесе облаци, в крайните северни райони валежи с пролетен хактер. От петък чувствително ще се повишат температурите.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...