Избиратели с трайни увреждания от Трън, Филиповци, Мрамор и други села ще гласуват с подвижната урна на изборите на 2 април

Избиратели с трайни увреждания от община Трън са подали заявления за упражняване правото си на вот с подвижната избирателна секция, каза за Zapadno.com секретарят на общинската администрация Станислава Алексиева.

Те ще гласуват с подвижната кутия, тъй като състоянието им не позволява на 2 април да упражнят избирателното си право в изборно помещение. Към края на миналата работна седмица подадените заявления от избиратели с трайни увреждания в пограничната община са 17. Избирателите са от град Трън, селата Филиповци, Мрамор и други населени места на общината. На последните избори броят на избиратели с трайни увреждания, които са гласували с подвижната избирателна секция, е бил 16.

Крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижната урна беше до 18 март. Централната избирателна комисия определи втори краен срок за тези избиратели с трайни увреждания, които не са успели да подадат заявления и той е до днес, 27 март.

Виж също...

Loading...