Изкърпването на дупки по общинските пътища в Брезнишко през тази година ще струва до 208 000 лева, които на този етап не са осигурени

Изкърпване на единични дупки и деформации на пътната настилка на общински пътища в община Брезник през 2023 година ще струва до 173 333 лева и 34 стотинки без включен ДДС или 208 000 лева с ДДС, предаде репортер на Zapadno.com.

Изкърпването ще е свързано с подготвителни дейности за зимно поддържане на общински пътища в община Брезник. За тези дейности Община Брезник е обявила обществена поръчка, за която на този етап не е осигурено финансиране. Предвид законовата възможност, предписана в член 114 от Закона за обществени поръчки, Община Брезник указва, че при това условие, всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. В тази връзка, в приложения проект на договор е предвидена клауза за отложено изпълнение.

Срокът за цялостното изпълнение на дейностите е до 30 септември 2023 година. Фирмата-изпълнител ще трябва да работи по 17 общински отсечки, които водят към селата Режанци, Конска, Гърло, Брезнишки извор, Садовик и други населени места в община Брезник.

Изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с гореща асфалтова смес с различна дълбочина, включително запълване на фуги между нова и стара асфалтова настилка с битумна емулсия и всички свързани с това разходи са част от дейностите, които ще трябва да се извършат.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...