Около 70 жители на община Брезник се прегледаха безплатно при очен лекар, който жертва обедната си почивка, за да прегледа още пациенти

Малко над 70 пациенти са били прегледани по време на безплатните очни прегледи, които се проведоха на 25 и 26 март, съобщи за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

През последните почивни дни в кабинет в бившата общинска болница в град Брезник се проведоха вторите безплатни прегледи при специалистът офталмолог от София доктор Надя Ангелова. Прегледите бяха с предварително записани часове, които седмица след обявяването на инициативата бяха запълнени с желаещи. Очни прегледи в община Брезник се проведоха за втори път, поради големия интерес от първата такава инициатива на местната общинска администрация, която се проведе в края на 2022 година.

На 25 март от очния лекар са прегледани 35 пациенти, а на 26 март – малко над 35 лица. “Интересът беше голям. Дори лекарката доктор Надя Ангелова се лиши от своя обяд в обедната почивка, за да може да прегледа повече пациенти – такива каквито не бяха записани в графика. Изказвам огромна благодарност към нея”, каза заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. Специалистът доктор Ангелова е обещала да се включи в провеждането на безплатни очни прегледи в Брезник, ако такава инициатива отново се състои.

Прегледани са предимно възрастни хора и хора от уязвими социални групи от община Брезник, които нямат възможност да посетят офталмолог в Перник, а такъв специалист в Брезнишко няма. В последните години в Брезник са се организирали безплатни прегледи за туберкулоза, рак на гърдата и други.

Снимка: Даниела Захова

Виж също...

Loading...