Трънчани спасиха пострадала граблива птица, която бусче за превоз на пътници транспортира до София, където птицата е приета за лечение – СНИМКИ

Група трънчани са участвали в спасяването на пострадала нощна граблива птица, която предполагат, че е от защитен вид, съобщи за Zapadno.com Цветана Маркова.

Птицата е била намерена от трънчанката Сабина Гълъбова, която с намирането и установила, че животното е зашеметено. Пострадалата птица била на пейка пред сградата на местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Сабина Гълъбова потърсила съдействие в читалището, където било оставено дивото животно. “Отзовава се Борислава Цонева, която хваща птицата и я приютяваме в читалището. Птицата е със счупено краче и ударена в главата, което я е зашеметило”, разясни Цветана Маркова.

Сабина Гълъбова се свързала с неправителствената организация “Дивите животни”, която помага на пострадали диви животни. Трънчанката, която открила птицата, уговорила тя да бъде транспортирана до София с пътническите бусчета. Пострадалото животно е очаквано на автогарата в квартал “Овча купел” от доброволци от организацията, които впоследствие я поемат и транспортират в клиника за лечение.

Разгледайте снимки от спасената дива птица в Трън:

Снимки: Цветана Маркова

Виж също...

Loading...