Утрото на 29 март е студено с температури между минус 4 и плюс 3 градуса, по високите западни полета има условия за слани

В сряда сутринта ще бъде студено, вятърът ще отслабне. По високите западни полета има условия за слани. По-късно ще има повече слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от минус 2 до плюс 3 градуса, в северозападните райони и в Добруджа от минус 3 до минус 4 градуса. През деня ще бъде хладно, с разкъсана облачност над източните райони, а на запад ще има повече слънце. Сутринта ще бъде студено. По високите западни полета има условия за слани. Следобед от запад ще се заоблачи с облаци от високия етаж.

Вятърът ще бъде умерен от северозапад, следобед слаб със скорости до 32 километра в час. По високите части на планините ще духат силни ветрове от северозапад със скорости до 70 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, по Черноморското крайбрежие от 7 до 10 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите бързо ще премине от запад на изток облачна система, а краткотрайните валежи и гръмотевиците ще бъдат история . Ще захладнее. Над Централна Европа по-интензивни валежи от дъжд със силни ветрове се очакват в Беларус и в Западна Украйна. В Прибалтика ще вали мокър сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък нова порция влажен и топъл въздух от запад ще донесе облаци, в крайните северни райони валежи с пролетен хактер. От петък чувствително ще се повишат температурите. Следобед за кратко ще превали. В съботта се очаква да премине хладна вълна от запад с валежи и слаби гръмотевични бури.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...