Брезничани изпратиха с аплодисменти и подаръци режисьора на “Чалга” Мариан Вълев, а някои се снимаха и с една от актрисите във филма

Голяма част от големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник се изпълни със зрители за филма “Чалга”, научи Zapadno.com.

Филмът беше прожектиран тази вечер напълно безплатно за публиката на Брезник. Инициативата за прожекцията е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник. Специално за прожекцията в града беше пристигнал сценаристът и режисьор на лентата, заснета изцяло с мобилен телефон модел Samsung Galaxy S22 Ultra Мариан Вълев, както и Елизабет Методиева, която е един от продуцентите и участниците в ролите.

В края на филма младши експерт по образование, култура, вероизповедания, спорт, туризъм, здравеопазване, социални и младежки дейности към общинската администрация на Брезник Румяна Кръстева и заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска връчиха подаръци на сценариста и режисьор Мариан Вълев, който беше изпратен с аплодисментите на зрителите. Някои от брезничани си направиха снимки за спомен с Елизабет Методиева.

Филмът “Чалга” е заснет във Варна през лятото на 2022 година, а премиерата му беше на 10 март тази година. Разпространява се от bTV Studios. Сценарист и режисьор е Мариан Вълев, а в актьорския състав участват Елеонора Иванова, Елизабет Методиева, Цветелина Стоянова, Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Николай Сотиров и други актьори.

Снимки: Станислава Малинова

Виж също...

Loading...