“Горичка в количка” в Брезник: Горски педагог показа в детската градина какво правят лесовъдите – СНИМКИ

Инициативата “Горичка в количка” гостува за първи път в град Брезник. Това е съвместна инициатива между Югозападно държавно предприятие и Изпълнителна агенция по горите. Провеждането в Брезник се организира от “Държавно горско стопанство-Брезник” и е посветено на “Седмицата на гората”, предаде репортер на Zapadno.com.

В хладното утро на 30 март ремарке с разнообразни макети и други предмети, свързани с гората, беше паркирано на портала на детска градина “Брезица”. Заедно с него пристигнаха горски педагог и служители на “Държавно горско стопанство-Брезник”, за да покажат на децата каква е да си лесовъд, да ги запознаят с горските обитатели и да залесят дворното пространство с туи от сорта Смарагд. Заниманията стартираха с кратко интервю, в което децата се представиха на горския педагог. След това малчуганите участваха във въображаеми засаждане на гора и гасене на горски пожар, рисуване на рисунки и други забавни игри, в които се включиха материали по инициативата “Горичка в количка”.

Ремаркето по инициативата е обособено преди 2 години по проект. От стартирането си инициативата “Горичка в количка” обикаля страната, за да обучава на грижи към гората и запознава с лесовъдската работа. “Целта на иницитивата е да запознае младото поколение, бъдещето на нашата страна с работата в нашия горски сектор. На децата ще им бъдат подарени семена за засаждане и стикери”, поясни за Zapadno.com директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев.

В следобедните часове на днешния ден “Горичка в количка” ще гостува и в двора на средно училище “Васил Левски” в града. За училищния двор са предвидени 10 брези, като от училищното ръководство са изявили желание да получат още 10 фиданки от същия дървесен вид.

Разгледайте снимки от заниманията с децата в детска градина “Брезица” в град Брезник:

Виж също...

Loading...