Над 30 неактивни лица от Трън посетиха информационно събитие на “Бюро по труда”-Перник, 8 от тях ще се регистрират като безработни – СНИМКИ

Информцинното събитие „Да работиш /е/ яко!” в центъра на град Трън е било посетено от над 30 неактивни лица. Събитието се проведе на 24 март и е част от информационната кампания на Агенция по заетостта за популяризиране на проект „Започвам работа“ – Компонент 1 „Активиране” финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 година, съобщи за Zapadno.com директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Към събитието проявиха интерес 31 неактивни лица от различни възрастови групи, представители на ромски етнос, младежи, хора в предпенсионна възраст. Служителите от дирекция „Бюро по труда”-Перник и филиалите в Радомир и Трън обсъдиха индивидуално въпросите на участниците в срещата, мотивираха ги да са по-активни при търсене на работа извън населеното място, запознаха ги с предоставяните услуги от Бюрото по труда, включително и за насърчаване на мобилността при търсене и започване на работа, свободните работни места.

Осем лица попълниха карти за участие в проекта, като с тях беше договорено да посетят филиала на дирекция „Бюро по труда”-Перник в град Трън за последваща регистрация, като безработни лица и по-големи възможности за придобиване на умения за търсене на работа.

Разгледайте снимки от провелото се информационно събитие в Трън:

Снимки: дирекция “Бюро по труда”-Перник

Виж също...

Loading...