Залесяване на лесопарк “Бърдото” ще се проведе от деца и внуци на лесовъди към “Държавно горско стопанство-Брезник”

В “Седмицата на гората” на лесопарк “Бърдото” ще се проведе традиционно залесяване с деца и внуци на лесовъди, съобщи за Zapadno.com директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев.

Тематичната седмица ще се проведе в периода 3 – 9 април, когато са предвидени залесявания и предоставяне на фиданки на институции в община Брезник. “Децата, младежите са нашето бъдеще. С нашите грижи да им покажем, че ние създаваме едно бъдеще за идните поколения. В “Седмицата на гората” един ден ще залесяваме заедно с децата, там си имаме определено място на Бърдото, което е нашето място”, каза инженер Петър Савев.

Инициативата, която цели да учи деца и внуци на грижи и опазване на гората, се превърна в традиционна такава за държавното горско стопанство в Брезник. Ежегодно лесопарк “Бърдото” се залесяват дървесни видове, за които почвата и климата в района са благоприятни. Прихващането на засадените фиданки е на около 50 %, тъй като теренът на хълма над Брезник е скалист.

На 30 март в средно училище “Васил Левски” в град Брезник ще се проведе инициативата “Горичка в количка”, която е съвместна между Югозападно държавно предприятие и Изпълнителна агенция по горите. “С ремарке и горски педагог ще посетим училището, където на ученици от V, VI и VII клас ще разказваме за гората”, добави директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник”.

Снимка: “Държавно горско стопанство-Брезник” – архив

Виж също...

Loading...