Полицията зорко ще следи вота в област Перник в неделя, когато до изборните помещени няма да бъдат допускани пияни, въоръжени или неадекватни хора

Полицията в Пернишка област готова с охраната на изборите за Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Служителите на МВР в областта поемат охраната на изборните помещения и обществения ред при провеждането на избори за Народно събрание на 2 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини и книжа и устройствата за машинно гласуване ще започне от събота преди обяд и ще продължи до приключване на гласуването и предаването на материалите в Районна избирателна комисия. В охраната са включени служители от Областна дирекция на МВР-Перник, Главна дирекция “Гранична полиция” и Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. В помещенията за гласуване няма да бъдат допускани въоръжени лица, във видимо нетрезво и неадекватно състояние. С полицейска охрана ще бъдат транспортирани до Районната избирателна комисия протоколите, бюлетините и устройствата за машинно гласуване след приключване на вота.

В утрешния ден – 1 април (събота) ще бъде извършена проверка на всички изборни обекти. След проверката помещенията в който няма да се гласува, ще бъдат запечатани. Мярката е с оглед безопасност и сигурност по време на гласуването. Осигурени са допълнителни дежурни, които ще реагират на сигнали за купен вота, както и за извършени престъпления във връзка с политическите права на гражданите.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...