Преди изборите в неделя на граждани от област Перник ускорено са издадени 51 документа, за да могат да гласуват

Звената „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР-Перник ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В седмицата преди 2 април, когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, са издадени ускорено 51 документа. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в Областната дирекция на МВР и Районното управление на 1 април от 8:30 до 17:30 часа и на 2 април от 8:30 до 19:30 часа.
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление и Областната дирекция на МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 2 АПРИЛ.

Виж също...

Loading...