Благотворителният базар на читалището в Брезник ще отвори на Цветница, когато ще се проведат хоротека и фолклорен семинар

Благотворителният базар за дрехи, обувки, играчки, ученически пособия и други вещи за нуждаещи се в град Брезник ще отвори врати на Цветница (9 април), предаде репортер на Zapadno.com.

Базарът се организира от местното народно читалище “Просвещение-1870”, което за поредна година поде благотворителна великденска инициатива “Подари усмивка”. Чрез нея всеки, който желае може да занесе в читалището запазени дрехи, обувки и други вещи, които са му непотребни. Даренията се приемат в читалището в работни дни до 6 април включително от 9 до 12 часа и от 14 до 18 часа.

Базарът ще отвори на 9 април от 10 часа и се очаква да продължи до обяд или ранните следобедни часове. При благоприятни метеорологични условия даренията ще бъдат изнесени пред читалището, а при лошо време ще са във фоайето, поясни за Zapadno.com секретарят на читалищната институция Борис Борисов.

На Цветница паралелно с базара читалището ще е домакин на благотворителна хоротека в помощ на дете със заболяване и фолклорен семинар. Прочетете още по темата в публикацията: Благотворителна хоротека в центъра на Брезник ще събира дарения за момиченце, което страда от детска церебрална парализа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...